Knooppunt                  Running for Life
Roparun Team 361

Lopers

De lopers gaan in teams van 4 op pad met een busje, 2 chauffeurs/navigatoren per team en 3 fietsers. Iedere 2 a 3 kilometer wisselen de lopers elkaar af. 1 Etappe is ongeveer 40 tot 50 kilometer. Dan wisselt het team en kan er gerust, gegeten en verzorgd worden op het basiskamp. Per loper wordt er zo ongeveer 65 kilometer van het totaal van 520 km afgelegd. Dat is 1,5 marathon binnen 48 uur.                                                            Een ware topprestatie die geleverd wordt door deze lopers van Team Knooppunt Running for Life: 

John van Bussel

Ronald Carpay

Hallo,

Mijn naam is John van Bussel woonachtig in Baarlo, 46 jaar,  getrouwd en vader van 3 dochters. In mijn dagelijkse leven ben ik fysiotherapeut bij Funqtio Fysiotherapie in Steijl. Sinds mijn 16e ben ik al met lopen bezig en heb ook nog wat jaren  triathlons gedaan. Sinds een paar jaar heb ik het  berglopen ontdekt. Dit is een gevecht met jezelf om niet op te geven voordat je bij de top bent. Echt mooi en een overwinning op jezelf als je boven  bent.

Ik ben al eerder met de Roparun meegeweest als verzorger maar nu voor het eerst als loper. Het is een mooie uitdaging om zoveel km’s samen in een team te lopen en tegelijkertijd is het voor een goed doel. In mijn directe omgeving heb ik al diverse familieleden of kennissen aan kanker verloren vandaar dat ik me op deze wijze wil inzetten voor dit doel. Laten we samen proberen kanker er onder te krijgen.

Met sportieve groet,

John van Bussel

Hoi, ik ben Ronald Carpay, 44 jaar oud en woonachtig in Tegelen samen met mijn vriendin Sabrina. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij een ingenieursbureau (dat ook een eigen Roparun team heeft) bij de afdeling Rail.

Ik doe voor de 2e keer mee aan de Roparun. De eerste keer als fietser, en nu als loper. Na de eerste keer had ik het idee dat ik hem ook graag een keer zou willen lopen. Fietsen is mijn hoofdsport wat de keuze voor fietsen in het eerste jaar voor de hand liggend maakte. Lopen vind ik ook heel leuk, maar ik doe het normaal gesproken niet zo veel dat ik van mezelf zeg dat ik een hele Roparun zou kunnen lopen. Door wat wijzigingen binnen het team kwam de mogelijkheid er vorig jaar om als loper mee te gaan. Toen ging het helaas niet door, maar nu dan eindelijk wel. Werk aan de winkel dus en meer gaan trainen. Ik ben blij dat ik nu op deze wijze mijn steentje mag bijdragen aan dit prachtige goede doel. 

 Esther van Deelen

Jeroen Dael 

Hoi! Ik ben  Esther en woon, samen met Rob en Poes, in Venlo. 
In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Fontys Hogescholen. Hier hou ik me bezig met het werven van nieuwe medewerkers en met arbeidsmarktcommunicatie. In mijn vrije tijd maak ik graag mooie reizen,  hou ik van koken en loop ik graag hard. Ik doe nu alweer voor de 5e keer mee aan de Roparun dus ik weet inmiddels een beetje wat er op me afkomt . Een Roparun is een onvergetelijke ervaring, heel intens en soms ook best confronterend. Niet alleen fysiek maar ook mentaal hakt zo'n run er aardig in!  Maar we doen natuurlijk veel meer dan alleen de Roparun in het Pinksterweekend. Zo zijn we het hele jaar met het team druk in de weer om zoveel mogelijk sponsoren te zoeken en acties op te zetten die een bijdrage leveren aan het goede doel.  Want uiteindelijk willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor het doel waarvoor we ons inzetten:  palliatieve zorg voor mensen met kanker. Ik heb helaas ook van dichtbij meegemaakt dat mensen getroffen zijn door deze ziekte. Het zet het leven van iemand en zijn omgeving aardig op zijn kop. Ik vind het dan ook fijn dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen. Zo kan ik één van mijn passies inzetten om het leven van mensen met kanker een klein beetje aangenamer te maken, mooi toch? 

Ha! Mijn naam is Jeroen Dael en sind 2007 ben ik begonnen met hardlopen. Mijn allereerste wedstrijd was de Venloop. Daar stond ik aan de start, zonder één training te voltooien van te voren. Toen ik op het nippertje finishte besloot ik dat ik dit wilde blijven doen, maar dan uiteraard mét training. Zo ben ik bij de loopgroep Scopias terecht gekomen. Toen is mijn hardloop hobby pas echt begonnen.

Door de week ben ik werkzaam bij GEA als software engineer waarbij ik veel achter een beeldscherm zit. Daarentegen ben ik in mijn vrijetijd graag actief buiten bezig met uiteraard voornamelijk hardlopen maar ook fietsen en zwemmen.

Sinds vorig jaar ben ik bij het team gekomen om samen deze uitdaging te volbrengen. Niet alleen de tocht fysiek afleggen maar ook om zoveel mogelijk bij te kunnen dragen aan de goede doelen van de Roparun en Team Knooppunt Running for Life.

De ervaring van het hele weekend samen in touw zijn is afgelopen jaar helaas niet door gegaan. Maar ook nu leef ik toe naar oktober om samen deze eerste keer onvergetelijk te maken.

Al met al, heb ik er erg veel zin in!Jeroen Hazenbosch

Yvette Ressel-Roelofs
Mijn naam is Yvette Ressel, 43 jaar. Samen met mijn partner Jerome en lieve kids, Lize en Jens wonen we in Belfeld; heerlijk landelijk en dicht bij het bos. Het gezinnetje is compleet met hond Yoda, 2 poezenzusjes Nala en Snoes en onze 2 konijnen Rozie en Flapper.

Ik werk al jaren met veel plezier en passie als orthopedagoog, binnen het onderwijs en de jeugdsector. In mijn vrije tijd vertoef ik regelmatig, met of zonder kids, in het bos en kan daarnaast intens genieten van de natuur, reizen en sporten (hardlopen, fietsen en zwemmen).

Voor mij wordt het de 5de keer dat ik als loper ga deelnemen aan de Roparun en 1 keer heb ik de Roparun als fietser ervaren. Ik heb de Roparun altijd een mooi initiatief gevonden. Ik ben trots om deel uit te mogen maken van het team Knooppunt Running4life; een fijne club mensen die zich inzetten voor het enigszins draaglijker maken van het, vaak veel te korte, leven met deze vreselijke ziekte. De combinatie van het sportieve element, de samenwerking in een team en samen zo veel mogelijk geld ophalen voor dit goede doel maakt het voor mij heel bijzonder. Hoe klein het ook is, ik bij blij dat ik op deze manier iets kan en mag bijdragen. Voor al die vechters én met mijn dierbaren die het gevecht niet mochten winnen in mijn gedachten.……

 Ralph Scherjon

Ward Stroucken

Hallo allemaal, mijn naam is Ralph Scherjon, geboren in April 1979. Sinds 2015 samenwonend in Blerick met mijn vriendin Astrid. 

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als kost en product engineer bij Mifa aluminium, alwaar het projectmatig begeleiden en calculeren van nieuwe producten mijn hoofdtaak is.
In mijn vrije tijd mag ik graag bezig zijn, want stil zitten is niet zo mijn ding. Veel van die vrije tijd gaat naar het hardlopen en sinds enkele jaren ben ik fanatiek lid van een atletiekvereniging.
Meerdere malen per jaar mag ik graag deelnemen aan wedstrijden, variërend van 5 km t/m een marathon.
Ook het lopen van trails en obstacle runs mogen natuurlijk niet overgeslagen worden. Immers het draait natuurlijk niet altijd om een snelle tijd, plezier moet altijd voorop staan.

Het ‘Roparunnen’ kwam geregeld bij ons op de club aan bod. 
Het goede doel waar deze organisatie het allemaal voor doet kwam de laatste jaren (helaas) wel heel erg dichtbij.
Het begon dan ook steeds meer te kriebelen om hier mijn steentje aan bij te kunnen en mogen dragen.
Sporten en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een goed doel, wie wil dat nou niet!
Het mag natuurlijk geen verrassing zijn dat ik tijdens de Roparun als loper de nodige km’s  mag maken binnen ons team.
Ik heb er weer zin in.