Knooppunt                  Running for Life
Roparun Team 361

Fietsers

Onze lopers worden tijdens hun inspanningen continu begeleid door fietsers, dit zijn er minimaal 2 volgens de reglementen.  De fietsers vervullen een belangrijke taak in het geheel. Zij navigeren de loper naar de juiste route, zorgen voor een grotere zichtbaarheid met name tijdens de nacht en zorgen voor de nodige support voor de lopers. Op stukken waar de busjes niet mogen komen gaat de route door middels run-bike-run en worden de fietsen door de lopers gebruikt. Het fietsteam legt de hele etappe af, steeds zo'n 40 á 50 kilometer, in het tempo dat ongeveer gelijk is dan dat van de lopers. Concreet betekent dat per fietser zo'n 24 uur op de fiets in het Pinksterweekend. Zij stellen zich hier aan u voor:


 

 Foto volgt

                    Foto volgt

Jolanda Carpay

Sven van der Leeden

Ik ben Jolanda Carpay, in april 1973 geboren in Roparun finishplaats Rotterdam. Na wat omzwervingen woon ik al weer heel wat jaren in Venlo. In het dagelijks leven werk ik met veel plezier als oefentherapeut Cesar in Horst. en voor Knooppunt op de 3 locaties. Daarnaast ben ik sportmasseur en de afgelopen 2 jaar ben ik in die functie meegeweest met de Roparun. Dit jaar wil ik graag wat meer meekrijgen van de route en de sfeer onderweg en dus staat me nu een nieuwe sportieve uitdaging te wachten als fietser.

In mijn vrije tijd  lees, haak, brei, fiets en wandel ik graag en is studeren ook een uit de hand gelopen hobby ;-) Daarnaast heb ik de eer om voorzitter te zijn van de Stichting Running for Life namens deze fijne club mensen.

Dit wordt mijn 3e deelname en mijn belangrijkste drijfveer was en is nog steeds iets te kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen met terminale kanker. Ik heb in mijn directe omgeving een aantal voor mij zeer belangrijke mensen verloren aan deze ziekte, en van dichtbij gezien wat afzien betekent. Daarbij vergeleken is een weekend wakker blijven en aan het werk zijn op welke manier dan ook een peulenschil.

In 2019 hebben we met ons fijne nieuwe team het “Avontuur voor het Leven” met een fantastisch eindresultaat kunnen afronden. In 2020 zijn we gedwongen door de omstandigheden wat meer op de achtergrond gebleven. Hopelijk kunnen we dit jaar een mooie aangepaste en daarmee speciale editie volbrengen met een mooi eindbedrag op de teller. 
Bart Verheijden

Bert Visser


Ik ben Bert Visser en ben 51 jaar en doe voor de 4de keer mee met de Roparun. In het dagelijks leven ben ik production engineer bij Inflotek in Belfeld. Ik maak vele kilometers op mijn racefiets en dan is het logisch voor mij dat je met de Roparun als fietser meegaat. Ik ben in 2016 met de Roparun begonnen met team Venlo versus Kanker en heb met hun 3 mooie Roparun jaren meegemaakt.  

Toen bekend werd dat Venlo versus Kanker zou stoppen had ik gelijk zoiets van ja zeg wat is dit dat wil ik helemaal niet, ik wil verder en dus opnieuw meedoen. Gelukkig hadden meer leden van het oude team dit gevoel en zijn we gaan praten om dit Team Knooppunt Running for Life op te gaan richten. Wat mij betreft een hele goede oplossing met mensen die allemaal het zelfde gevoel hebben over de Roparun en vinden dat er veel geld ingezameld moet worden voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.  

Meedoen met de Roparun is echt een geweldige belevenis en wat is nou 48 uur zonder veel slaap als je bedenkt dat mensen met kanker er altijd mee geconfronteerd worden. Ervoor zorgen dat er meer middelen komen om hun ziekte te verlichten en hun een betere tijd te geven dan doe ik dat met heel veel plezier en zonder gezeur. 525 km fietsen is dan echt een eitje als je je kan verplaatsen in diegene die ziek zijn.  

Starten vanuit Parijs is een ware happening, er wordt een klein feestje van gemaakt en dat is echt tof. De route is werkelijk fantastisch, er zit alles in heuvels, vlak en natuurlijk de zonsopkomst en ondergang die je onderweg meemaakt. Super gewoon  en dan heb ik het nog niet over de ontvangst die je krijgt in de dorpen in Frankrijk maar zeker in België en Nederland wat een feest. 

 Ik ga er weer voor in 2019 en hoop het nog lang te doen.