Knooppunt                  Running for Life
Roparun Team 361

Lopers

De lopers gaan in teams van 4 op pad met een busje, 2 chauffeurs/navigatoren per team en 3 fietsers. Iedere 2 a 3 kilometer wisselen de lopers elkaar af. 1 Etappe is ongeveer 40 tot 50 kilometer. Dan wisselt het team en kan er gerust, gegeten en verzorgd worden op het basiskamp. Per loper wordt er zo ongeveer 65 kilometer van het totaal van 520 km afgelegd. Dat is 1,5 marathon binnen 48 uur.                                                                                          Een ware topprestatie die geleverd wordt door deze lopers van Team Knooppunt Running for Life: 

 


Foto volgt

Sianne Bosch

Jeroen Dael 

 Hoi, ik ben Sianne, 28 jaar een woon samen met Ward (fietser in ons team) in Lent. Ik ben arts en werk in Nijmegen. Zowel binnen mijn werk als privé word ik regelmatig geconfronteerd met deze ellendige ziekte. De impact die het kan hebben op alle betrokkenen kan ik niet bevatten en bezorgt me kippenvel. Dit jaar mag ik voor de derde keer mee naar Parijs. Knooppunt Running for Life is een enthousiast team, waarin samenwerking en groepsgevoel erg belangrijk is. Vol energie en enthousiasme zetten wij ons, met z’n allen, gedurende het hele jaar in! Een lichtpuntje in een ontzettend zware en soms machteloze strijd – dat gun je toch iedereen? 

Esther van Deelen

Pascal Hodselmans

Hoi! Ik ben  Esther en woon, samen met Rob en Poes, in Venlo. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Fontys Hogescholen. Hier hou ik me bezig met het werven van nieuwe medewerkers en met arbeidsmarktcommunicatie. In mijn vrije tijd maak ik graag mooie reizen,  hou ik van koken en loop ik graag hard. Ik doe nu alweer voor de 5e keer mee aan de Roparun dus ik weet inmiddels een beetje wat er op me afkomt . Een Roparun is een onvergetelijke ervaring, heel intens en soms ook best confronterend. Niet alleen fysiek maar ook mentaal hakt zo'n run er aardig in!  Maar we doen natuurlijk veel meer dan alleen de Roparun in het Pinksterweekend. Zo zijn we het hele jaar met het team druk in de weer om zoveel mogelijk sponsoren te zoeken en acties op te zetten die een bijdrage leveren aan het goede doel.  Want uiteindelijk willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor het doel waarvoor we ons inzetten:  palliatieve zorg voor mensen met kanker. Ik heb helaas ook van dichtbij meegemaakt dat mensen getroffen zijn door deze ziekte. Het zet het leven van iemand en zijn omgeving aardig op zijn kop. Ik vind het dan ook fijn dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen. Zo kan ik één van mijn passies inzetten om het leven van mensen met kanker een klein beetje aangenamer te maken, mooi toch?


Hardlopen is een individuele sport, je ben voornamelijk met je zelf bezig, met jouw trainingen, vorm, wedstrijd en uiteindelijk jouw prestatie. Maar in het Roparun Pinksterweekend is dat zo anders en loop je samen met anderen hard in teamverband, meer dan 500 km van Parijs naar Rotterdam. Je trotseert samen met anderen vermoeidheid, pijn en verdriet, maar deelt met anderen ook mooie momenten met plezier, blijdschap en liefde. Liefde voor de gezamenlijke passie hardlopen maar op de eerste plaats liefde voor diegenen en hun naasten die graag nog een paar mooie momenten in laatste dagen van hun leven zouden willen hebben.

 Hardlopen verbindt, de Roparun is dan ook een uitgesproken middel om mensen te mobiliseren er voor elkaar te zijn, dat is wat mij zo aanspreekt. Het wordt dit jaar mijn derde en als het aan mij ligt zeker niet mijn laatste samen aan de start in Parijs met een nieuw team Knooppunt Running for Life. Ik kan me voorstellen hoe belangrijk het is om naast verdriet mooie momenten in het leven te hebben die steun en houvast bieden. Dus steun ons team in onze strijd voor kwaliteit opdat wij “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Margit Leipoldt

Yvette Ressel- Roelofs 

Mijn naam is Margit Leipoldt, partner van Pascal Hodselmans , ook loper in dit team. Mama van 4 kinderen. 3 mooie volwassen zonen  Jordie ,  Jaell  en Jair en 1 klein lief meisje Una . 
Ik werk bij  AH, waar ik me bezig houd met alles wat met verse voeding te maken heeft, verder ben ik een fanatieke hardloopster die een voorkeur heeft voor het lopen van hele marathons .
Binnen Team Knooppunt Running for life ben ik dus ook loopster.
In mei 2018 heb ik mijn eerste Roparun mogen lopen. Pascal had het jaar daarvoor voor de eerste keer meegelopen en toen er een plekje vrij kwam hoefde ik daar niet heel lang over na te denken.
Het werd een fantastische ervaring. Sportief gezien was het een uitdaging maar wat heb ik vooral genoten van het samen met een lieve groep mensen je inzetten om,binnen die 48 uur,  van Parijs terug te komen in Rotterdam en daarmee zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor de palliatieve zorg  !! Ieder radertje in het geheel is belangrijk om dat voor elkaar te krijgen en die beleving samen maakte het een hele intensieve , mooie belevenis.

Als je dan door Rotterdam rent, bijna op het einde van die mooie tocht, en een roos met briefje krijgt toegestopt van een klein meisje dan lijkt me de vraag waarom dit jaar weer meteen beantwoord: DAAROM !! Omdat het helaas heel erg nodig is en omdat ik me oprecht bevoordeeld voel dat mijn  lijf dit kan en ik dit mag doen. Het is maar een beetje , maar het is in ieder geval iets.
We hebben een mooie club mensen bij elkaar, samen gaan we ons best doen om er weer iets moois van te maken !!
Leven toevoegen aan de dagen , waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

 Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Yvette Ressel, 41 jaar. Samen met mijn partner Jerome Ressel heb ik twee kinderen. Onze vrolijke, lieve en ondernemende dochter Lize van 5 en onze energieke, gezellige en soms heerlijk ondeugend zoontje Jens van 4. Ons gezinnetje is compleet met onze hond Yoda. Sinds 4 jaar wonen we in Belfeld in ons droomhuis heerlijk dicht bij het bos.

Naast mijn passie voor mijn gezin, de natuur, reizen en hardlopen, werk ik al jaren met veel plezier als orthopedagoog, met name binnen het onderwijs.  

Voor mij wordt het de 4 de keer dat ik als loper ga deelnemen aan de Roparun en het maakt het dit jaar extra bijzonder om deel te mogen nemen met ons nieuwe opgerichte Team Knooppunt Running for Life!

Ik heb de Roparun altijd een mooi initiatief gevonden. Ik ben blij om deel uit te mogen maken van een club mensen die zich met zoveel passie inzetten voor het enigszins draaglijker maken van het, vaak veel te korte, leven met deze vreselijke ziekte. De combinatie van het sportieve element, de samenwerking in een team en zo samen zo veel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel maakt het voor mij heel bijzonder. Hoe klein het ook is, ik ben blij dat ik op deze manier iets kan en mag bijdragen. Voor al die vechters én met de dierbaren die het gevecht niet mochten winnen in mijn gedachten.…… 

 Ralph Scherjon

Jeroen Souren

Hallo allemaal, mijn naam is Ralph Scherjon, geboren in April 1979 en
gelukkig en gezellig samenwonend met mijn vriendin Astrid in Blerick.

In het dagelijks leven werkzaam als projectleider/cost engineer bij een Mifa aluminium, alwaar het begeleiden en calculeren van nieuwe producten mijn hoofdtaak is.

In mijn vrije tijd mag ik graag bezig zijn, want stil zitten is niet zo mijn ding.
Veel van die vrije tijd gaat naar het hardlopen en sinds enkele jaren ben ik fanatiek lid van een atletiekvereniging. Meerdere malen per jaar mag ik graag deelnemen aan wedstrijden, variërend van 5 km t/m een marathon.
Ook het lopen van trails en obstacle runs mogen natuurlijk niet overgeslagen worden.

Immers het draait natuurlijk niet altijd om een snelle tijd, plezier moet altijd voorop staan.

Het ‘Roparunnen’ kwam geregeld bij ons op de club aan bod.

Het goede doel waar deze organisatie het allemaal voor doet kwam de laatste jaren (helaas) wel heel erg dichtbij.
Het begon dan ook steeds meer te kriebelen om hier mijn steentje aan bij te kunnen en mogen dragen.

Sporten en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een goed doel, wie wil dat nou niet!
Het mag natuurlijk geen verrassing zijn dat ik tijdens de Roparun als loper de nodige km’s  mag maken binnen ons team.

Ik heb er weer zin in.

Hoi
Graag wil ik me even voorstellen.
Mijn naam is Jeroen Souren en sinds maart 2019 woon ik met mijn vrouw, 3 kinderen en onze labrador Juup in Belfeld.

Al een aantal jaren doe ik aan hardlopen , en heb al vele malen meegedaan aan de Venloop, de Bridge to Bridge, Kwaakerrun.
Vorig jaar meegedaan aan de 7-heuvelenloop en de kwart marathon door de duinen van Egmond aan Zee.

Afgelopen jaar zouden we met mijn werk, ik ben bedrijfsleider bij Welkoop in Reuver, meedoen met de Roparun.
Door allerlei omstandigheden is onze deelname niet doorgegaan.

Via Pascal Schouten ben ik met Team Knooppunt Running for Life in contact gekomen, en ga dit jaar met dit team mee.

In aanloop daar naar toe help ik natuurlijk graag mee om zo veel mogelijk geld binnen te halen voor al die goede doelen die verbonden zijn aan de Roparun. 

Ik heb er veel zin in!

Groetjes Jeroen