Roparun Team 361 Knooppunt Running for Life
Strijd voor Kwaliteit

Lopers

De lopers gaan in teams van 4 op pad met een busje, 2 chauffeurs/navigatoren per team en 3 fietsers. Iedere 2 a 3 kilometer wisselen de lopers elkaar af. 1 Etappe is ongeveer 40 tot 50 kilometer. Dan wisselt het team en kan er gerust, gegeten en verzorgd worden op het basiskamp. Per loper wordt er zo ongeveer 65 kilometer van het totaal van 520 km afgelegd. Dat is 1,5 marathon binnen 48 uur.                                                                                          Een ware topprestatie die geleverd wordt door deze lopers van Team Knooppunt Running for Life: 

 Sianne Bosch

Esther van Deelen 

Hoi! Om te beginnen: ontzettend trots ben ik op het feit dat wij dit jaar een compleet nieuw team hebben opgericht: Team Knooppunt Running for Life! Ik ben Sianne Bosch, 27 jaar oud en met veel plezier vervul ik de functie van secretaris binnen het bestuur van het team. Dit jaar mag ik voor de tweede keer mee naar Parijs.

In het dagelijks leven ben ik in opleiding tot huisarts. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met alles wat met sport en bewegen te maken heeft; ik loop hard bij atletiekvereniging Scopias (zo ben ik ook bij het team gekomen). Daarnaast doe ik aan wielrennen. Mijn drijfveer om mee te doen met de Roparun is de verhalen van patiënten die vanwege financiering van een project door de Roparun een positieve ervaring hebben meegemaakt. Een lichtpuntje in een ontzettend vervelende situatie en machteloze strijd - dat gun je toch iedereen? Ook de samenwerking binnen het team en het groepsgevoel vind ik belangrijk, maar ik kan nu al zeggen dat dat helemaal goed gaat komen! Vol energie en enthousiasme zetten wij ons, met z’n allen, gedurende het hele jaar in! 

Mijn naam is Esther (47) en woon, samen met Rob en Poes in Venlo. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Fontys Hogescholen. Hier hou ik me bezig met het werven van nieuwe medewerkers en met arbeidsmarktcommunicatie. Mijn passies zijn reizen, koken, eten en sporten. Niet persé in die volgorde trouwens. Vier jaar geleden ben ik via een oproep op Facebook in een Roparun team terecht gekomen. Een unieke ervaring die ertoe heeft geleid dat ik nu alweer voor het 4e jaar lid ben van een team en als loper meedoe aan de Roparun. Ik heb dus best enige ervaring en weet een beetje wat er op me afkomt. Een Roparun is een onvergetelijke ervaring, heel intens en soms ook best confronterend. Niet alleen fysiek maar ook mentaal hakt zo'n run er aardig in! Maar we doen natuurlijk veel meer dan alleen de Roparun in het Pinksterweekend. Zo zijn we het hele jaar met het team druk in de weer om zoveel mogelijk sponsoren te zoeken en acties op te zetten die een bijdrage leveren aan het goede doel. We werken als team ook regelmatig als vrijwilliger om zo Stichting Roparun te steunen. En natuurlijk zijn we het hele jaar bezig met het voorbereiden van de Roparun zelf want dat is best een hele organisatie. Als team komen we regelmatig bij elkaar om zaken af te stemmen. Heel nuttig maar zeker ook heel gezellig. Ik vind het super om met Team Knooppunt Running for Life aan de slag te gaan en me in te zetten voor het goede doel: palliatieve zorg voor mensen met kanker. Ook ik heb in mijn nabije omgeving te maken met mensen met deze ziekte, en ben dan ook blij dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen. Zo kan ik één van mijn passies inzetten om het leven van mensen met kanker een klein beetje aangenamer te maken, mooi toch?Pascal Hodselmans

Jens Hovens

Hardlopen is een individuele sport, je ben voornamelijk met je zelf bezig, met jouw trainingen, vorm, wedstrijd en uiteindelijk jouw prestatie. Maar in het Roparun Pinksterweekend is dat zo anders en loop je samen met anderen hard in teamverband, meer dan 500 km van Parijs naar Rotterdam. Je trotseert samen met anderen vermoeidheid, pijn en verdriet, maar deelt met anderen ook mooie momenten met plezier, blijdschap en liefde. Liefde voor de gezamenlijke passie hardlopen maar op de eerste plaats liefde voor diegenen en hun naasten die graag nog een paar mooie momenten in laatste dagen van hun leven zouden willen hebben.

Hardlopen verbindt, de Roparun is dan ook een uitgesproken middel om mensen te mobiliseren er voor elkaar te zijn, dat is wat mij zo aanspreekt. Het wordt dit jaar mijn derde en als het aan mij ligt zeker niet mijn laatste samen aan de start in Parijs met een nieuw team Knooppunt Running for Life. Ik kan me voorstellen hoe belangrijk het is om naast verdriet mooie momenten in het leven te hebben die steun en houvast bieden. Dus steun ons team in onze strijd voor kwaliteit opdat wij “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. 

Ik ben Jens Hovens, 38 jaar jong en heb een zoon van 10 jaar oud en een dochter van 8 jaar oud en een hele leuke vriendin.

In het dagelijks leven ben ik adviseur dagelijkse bankzaken bij de ABN AMRO Bank in Venlo. Mijn hobby's zijn hardlopen en uiteten maar ook bankhangen met een lekker glas wijn is geen straf!

Dit gaat mijn derde Roparun als loper worden. Het hardlopen tijdens de Roparun is pittig gezien het weinige of geen slapen tezamen met de totale afstand die afgelegd moet worden. Anderzijds is het een voorrecht dat ik mijn steentje bij mag en kan dragen aan het goede doel en een mooi moment om aan die personen te denken die me lief zijn maar er nu helaas niet meer zijn. Ik heb heel erg veel vertrouwen in ons nieuw opgerichte team en weet zeker dat de Roparun 2019 een groot succes zal gaan worden! Margit Leipoldt

Ivet Panjer

Mijn naam is Margit Leipoldt, partner van Pascal Hodselmans , ook loper in dit team. Mama van 4 kinderen. 3 mooie volwassen zonen  Jordie ,  Jaell  en Jair en 1 klein lief meisje Una . 
Ik werk bij  AH, waar ik me bezig houd met alles wat met verse voeding te maken heeft, verder ben ik een fanatieke hardloopster die een voorkeur heeft voor het lopen van hele marathons .
Binnen Team Knooppunt Running for life ben ik dus ook loopster.
In mei 2018 heb ik mijn eerste Roparun mogen lopen. Pascal had het jaar daarvoor voor de eerste keer meegelopen en toen er een plekje vrij kwam hoefde ik daar niet heel lang over na te denken.
Het werd een fantastische ervaring. Sportief gezien was het een uitdaging maar wat heb ik vooral genoten van het samen met een lieve groep mensen je inzetten om,binnen die 48 uur,  van Parijs terug te komen in Rotterdam en daarmee zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor de palliatieve zorg  !! Ieder radertje in het geheel is belangrijk om dat voor elkaar te krijgen en die beleving samen maakte het een hele intensieve , mooie belevenis.

Als je dan door Rotterdam rent, bijna op het einde van die mooie tocht, en een roos met briefje krijgt toegestopt van een klein meisje dan lijkt me de vraag waarom dit jaar weer meteen beantwoord: DAAROM !! Omdat het helaas heel erg nodig is en omdat ik me oprecht bevoordeeld voel dat mijn  lijf dit kan en ik dit mag doen. Het is maar een beetje , maar het is in ieder geval iets.
We hebben een mooie club mensen bij elkaar, samen gaan we ons best doen om er weer iets moois van te maken !!
Leven toevoegen aan de dagen , waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.
 

Hoi! Mijn naam is Ivet Panjer, 24 jaar oud en ik woon in Amsterdam. In 2017 ben ik voor 1.5 jaar naar Venlo verhuisd voor mijn studie. Ik was altijd al wel met sport bezig, maar mijn passie voor hardlopen is gekomen tijdens mijn tijd in Venlo. Hier hoorde ik ook voor het eerst over de Roparun. Wat een geweldig mooie manier om geld in te zamelen voor dit belangrijke goede doel. Toen ik hoorde dat er nog een nieuwe loper nodig was ivm een blessure, hoefde ik niet lang na te denken. Ondanks dat ik niet heel veel tijd heb om mij voor te bereiden, wil ik deze kans met beide handen aangrijpen. Ik heb er onwijs veel zin in om deze ervaring mee te maken!Yvette Ressel- Roelofs  (blessure editie 2019)

Ralph Scherjon

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Yvette Ressel, 41 jaar. Samen met mijn partner Jerome Ressel heb ik twee kinderen. Onze vrolijke, lieve en ondernemende dochter Lize van 5 en onze energieke, gezellige en soms heerlijk ondeugend zoontje Jens van 4. Ons gezinnetje is compleet met onze hond Yoda. Sinds 4 jaar wonen we in Belfeld in ons droomhuis heerlijk dicht bij het bos.

Naast mijn passie voor mijn gezin, de natuur, reizen en hardlopen, werk ik al jaren met veel plezier als orthopedagoog, met name binnen het onderwijs.  

Voor mij wordt het de 4 de keer dat ik als loper ga deelnemen aan de Roparun en het maakt het dit jaar extra bijzonder om deel te mogen nemen met ons nieuwe opgerichte Team Knooppunt Running for Life!

 Ik heb de Roparun altijd een mooi initiatief gevonden. Ik ben blij om deel uit te mogen maken van een club mensen die zich met zoveel passie inzetten voor het enigszins draaglijker maken van het, vaak veel te korte, leven met deze vreselijke ziekte. De combinatie van het sportieve element, de samenwerking in een team en zo samen zo veel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel maakt het voor mij heel bijzonder. Hoe klein het ook is, ik ben blij dat ik op deze manier iets kan en mag bijdragen. Voor al die vechters én met de dierbaren die het gevecht niet mochten winnen in mijn gedachten.…… 

Hallo allemaal, mijn naam is Ralph Scherjon, geboren in April 1979 en gelukkig en gezellig samenwonend met mijn vriendin Astrid in Blerick. In het dagelijks leven werkzaam als projectleider bij een aluminium gieterij, alwaar het begeleiden van nieuwe producten mijn hoofdtaak is.  

 In mijn vrije tijd mag ik graag bezig zijn, want stil zitten is niet zo mijn ding. Veel van die vrije tijd gaat naar het hardlopen en sinds enkele jaren ben ik fanatiek lid van een atletiekvereniging. Meerdere malen per jaar mag ik graag deelnemen aan wedstrijden, variërend van 5 km t/m een marathon. Ook het lopen van trails en obstacle runs mag natuurlijk niet overgeslagen worden. 

Immers het draait natuurlijk niet altijd om een snelle tijd, plezier moet altijd voorop staan.

Het ‘Roparunnen’ kwam geregeld bij ons op de club aan bod. Het goede doel waar deze organisatie het allemaal voor doet kwam de laatste jaren (helaas) wel heel erg dichtbij. Het begon dan ook steeds meer te kriebelen om hier mijn steentje aan bij te kunnen en mogen dragen. Sporten en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een goed doel, wie wil dat nou niet! En komend jaar is het dan eindelijk zover. 

Het mag natuurlijk geen verrassing zijn dat ik tijdens de Roparun als loper de nodige km’s mag maken binnen ons team.  Hoe dit alles zal gaan worden, geen idee, maar zin heb ik er in ieder geval in. Bart Verheijden


Mijn naam is Bart Verheijden. Sinds 2017 neem ik deel aan de Roparun. Dit wordt dus mijn derde keer en tevens de derde keer als loper.

Mijn eerste ervaring met de Roparun was als last minute invaller, doordat een loper geblesseerd raakte. destijds ging ik zonder veel voorbereiding of verwachtingen het avontuur aan. Die eerste deelname bleek veel meer dan een sportieve uitdaging. Veel blijvende indrukken en een fantastische groep met lieve mensen. 

In het dagelijks leven houd ik me als beleidsadviseur Publieke Gezondheid ook veel bezig met sport en gezondheid vanuit een maatschappelijke ambitie. Zelf ben ik prestatief loper bij Scopias. Voornamelijk 5 en 10 kilometer wedstrijden en soms een halve marathon. 

Tijdens de Roparun zet ik me ook in als loper. in de voorbereiding ben ik coördinator van de commissie die zich richt op sponsoring / PR en communicatie. Een belangrijk onderdeel, want uiteindelijk staat niet het rennen, maar hard lopen voor mensen die het hard nodig hebben centraal bij  Team Knooppunt Running for life. 

Ik heb er veel zin in en wil je bedanken voor het lezen van deze tekst :)