Roparun Team 361 Knooppunt Running for Life
Strijd voor Kwaliteit

Fietsers

Onze lopers worden tijdens hun inspanningen continu begeleid door fietsers, dit zijn er minimaal 2 volgens de reglementen. In ons team streven we naar 3. De fietsers vervullen een belangrijke taak in het geheel. Zij navigeren de loper naar de juiste route, zorgen voor een grotere zichtbaarheid met name tijdens de nacht en zorgen voor de nodige support voor de lopers. Op stukken waar de busjes niet mogen komen gaat de route door middels run-bike-run en worden de fietsen door de lopers gebruikt. Het fietsteam legt de hele etappe af, steeds zo'n 40 á 50 kilometer, in het tempo dat ongeveer gelijk is dan dat van de lopers. Concreet betekent dat per fietser zo'n 24 uur op de fiets in het Pinksterweekend. Zij stellen zich hier aan u voor:


 Ronald Carpay

Jacqueline Driessen

Ik ben Ronald Carpay, 42 jaar oud en woonachtig in Tegelen.

Ik ben werkzaam als Ingenieur spoorwegtechniek bij RoyalhaskoningDHV.

In mijn vrije tijd ben ik wielrentrainer waarbij ik mij vooral bezighoud met de jeugd.

Daarnaast rijd ik zelf ook nog menig wedstrijd, zowel op de weg als in het veld.

Het is dan ook vrij logisch dat ik als fietser meega in het Roparun Team Knooppunt Running for Life.

Het wordt mijn eerste keer dat ik meega. Het is een nieuw team vol enthousiaste mensen. Ik ben trots dat ik hier deel van uit mag maken en we gaan ons samen sterk maken voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Hoi ik ben Jacqueline Driessen, 46 jaar en woon in Steyl samen met mijn sportieve vriend. Sporten loopt als een rode draad door mijn leven. Ben altijd bezig met bewegen en gezondheid. Na 11 jaar werkzaam te zijn geweest als ambulancechauffeur kwam ik tot de conclusie dat onregelmatig werken en veel stress mijn vitaliteit niet bevorderen. Sporten, eten, slapen alles gaat dan onregelmatig en er is bijna geen ruimte of tijd om iets in teamverband te gaan doen. Ik heb dan ook recent de keuze gemaakt om het roer om te gooien. Momenteel werk een aantal uur als conciërge bij de stichting Kerobei en de rest van de tijd werk ik voor mijn eigen bedrijf JDbamfit. Als ZZP-er verzorg ik BHV, reanimatie, en grootschalige incident lessen en sportlessen. Ik heb als ambulancechauffeur veel zieke mensen gezien. Ik vond het dan ook erg fijn dat ik door de verandering in mijn leven de ruimte heb om samen met een team van enthousiaste mensen wat terug kunnen doen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Ik weet dat dit zeer welkom is. Het is voor mij de eerste keer dat ik meedoe en ik mag de lopers op de fiets mee begeleiden. Ik weet zeker dat het samen met de toppers uit het Team Knooppunt Running for Life helemaal goed gaat komen.Marjo Heijsters-Fleuren

Lars Senden

Ik ben Marjo Heijsters, 52 jaar oud , gehuwd met Gé en trotse moeder van Stan en Merel.

 In het dagelijks leven ben ik fysiotherapeute en heb sinds 2007 een eigen praktijk, FysioForHealth, inpandig bij Basic-Fit in Venlo. Als hobby geef ik daar Indoor-Cycling, X-Core en Pilateslessen. In 2017 heb ik voor de eerste keer deelgenomen aan de Roparun. Toen ben ik als fysiotherapeute mee geweest, hand en span diensten verricht op het kamp en vele kilometers gereden. Een super toffe ervaring maar ik wilde ook graag op de weg de Roparun beleven en dat heb ik mogen ervaren in 2018 als fietser. Wat een happening, sportief maar zeker ook emotioneel zowel door vermoeidheid als ook door het moment dat je Rotterdam binnenkomt en weet dat je het met z’n allen geflikt hebt voor dit prachtige doel. Dit jaar ga ik weer mee als fietser, met een nieuw team maar wel met een groot aantal oude teamleden. Even getwijfeld want het is toch iedere keer een aanslag op je lijf en gemoed. En dan zegt een teamgenoot: Je weet waar je het voor doet. De mensen waarvoor we het doen hebben geen keuze, die moeten door, niet zoals wij maar 48 uur, maar letterlijk levenslang zolang als dat dan ook duurt.

Met de neus op de feiten gedrukt kun je dan geen nee zeggen, dan ga je natuurlijk weer mee voor dit ene doel: Palliatieve zorg voor mensen met kanker.

 Ik heb er weer onwijs veel zin in met ons super gemotiveerd en sterk team. 

Hallo, 
Ik ben Lars Senden, 42 jaar en woonachtig in Voerendaal samen met mijn vriendin, 2 kids en 2 honden. Al meer dan 15 jaar werk ik APG en sinds een aantal jaren als Cyber Security Specialist. 

Bij APG staat sporten hoog in het vaandel en via de lopersgroep van APG ben ik 9 jaar geleden gestart met hardlopen. Uiteindelijk heb ik, samen met 50 collega’s ook mijn 1e marathon gelopen in Hong Kong. Naast hardlopen ben ik ook actief in de hondensport. Canicross is de sport die ik actief beoefen met onze viervoeters. Naast de vele wedstrijden die ik met hen ren door het hele land, hebben we ook een trainingsgroep opgericht. Canicross Limburg-Zuid. 
Naast de vele km’s die ik ren met en zonder honden, stap ik ook graag op de fiets. Regelmatig in de winter met de mountainbike door de bossen crossen en in zomer op de weg met de racefiets. Tussendoor hou ik mijn conditie op peil op de spinning fiets. Afgelopen jaar heb ik voor het eerst deelgenomen aan een duathlon. 

Via mijn vriendin ben ik in contact gekomen met Luuk Hensen. Op de vraag of ik als begeleider mee wil fietsen met dit prachtig evenement kon ik geen nee zeggen. Ik wil de kans om mijn steentje bij te dragen aan het goede doel en team niet laten schieten. Ik zie dit avontuur als een leuke uitdaging om dit als team mee te maken en te volbrengen.

Groet LarsWard Stroucken

Bert Visser

Hoi allemaal! Ik ben Ward Stroucken, ben 29 jaar oud en ik woon samen met mijn vriendin (en nu ook teamgenoot) Sianne Bosch in Venlo. Ik ben werkzaam als fysio(manueel)therapeut bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid waar ik met veel plezier werk. In mijn vrije tijd voetbal ik bij FCV-venlo en ik speel een keer in de week een potje tennis. Nadat ik vorig jaar de Roparun op de voet heb gevolgd, ben ik erg enthousiast geworden en ben ik blij en trots dat ik dit avontuur komend jaar als fietser mee mag gaan maken. Hopelijk kan ik samen met ons team zoveel mogelijk mensen enthousiast maken om dit goede doel te steunen! 

Ik ben Bert Visser en ben 51 jaar en doe voor de 4de keer mee met de Roparun. In het dagelijks leven ben ik production engineer bij Inflotek in Belfeld. Ik maak vele kilometers op mijn racefiets en dan is het logisch voor mij dat je met de Roparun als fietser meegaat. Ik ben in 2016 met de Roparun begonnen met team Venlo versus Kanker en heb met hun 3 mooie Roparun jaren meegemaakt.  

Toen bekend werd dat Venlo versus Kanker zou stoppen had ik gelijk zoiets van ja zeg wat is dit dat wil ik helemaal niet, ik wil verder en dus opnieuw meedoen. Gelukkig hadden meer leden van het oude team dit gevoel en zijn we gaan praten om dit Team Knooppunt Running for Life op te gaan richten. Wat mij betreft een hele goede oplossing met mensen die allemaal het zelfde gevoel hebben over de Roparun en vinden dat er veel geld ingezameld moet worden voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.  

Meedoen met de Roparun is echt een geweldige belevenis en wat is nou 48 uur zonder veel slaap als je bedenkt dat mensen met kanker er altijd mee geconfronteerd worden. Ervoor zorgen dat er meer middelen komen om hun ziekte te verlichten en hun een betere tijd te geven dan doe ik dat met heel veel plezier en zonder gezeur. 525 km fietsen is dan echt een eitje als je je kan verplaatsen in diegene die ziek zijn.  

Starten vanuit Parijs is een ware happening, er wordt een klein feestje van gemaakt en dat is echt tof. De route is werkelijk fantastisch, er zit alles in heuvels, vlak en natuurlijk de zonsopkomst en ondergang die je onderweg meemaakt. Super gewoon  en dan heb ik het nog niet over de ontvangst die je krijgt in de dorpen in Frankrijk maar zeker in België en Nederland wat een feest. 

 Ik ga er weer voor in 2019 en hoop het nog lang te doen.