Roparun Team 361                          Knooppunt Running for Life
Strijd voor Kwaliteit

Fietsers

Onze lopers worden tijdens hun inspanningen continu begeleid door fietsers, dit zijn er minimaal 2 volgens de reglementen. In ons team streven we naar 3. De fietsers vervullen een belangrijke taak in het geheel. Zij navigeren de loper naar de juiste route, zorgen voor een grotere zichtbaarheid met name tijdens de nacht en zorgen voor de nodige support voor de lopers. Op stukken waar de busjes niet mogen komen gaat de route door middels run-bike-run en worden de fietsen door de lopers gebruikt. Het fietsteam legt de hele etappe af, steeds zo'n 40 á 50 kilometer, in het tempo dat ongeveer gelijk is dan dat van de lopers. Concreet betekent dat per fietser zo'n 24 uur op de fiets in het Pinksterweekend. Zij stellen zich hier aan u voor:
Ronald Carpay

Marjo Heijsters-Fleuren

Ik ben Ronald Carpay, 42 jaar oud en woonachtig in Tegelen.

Ik ben werkzaam als Ingenieur spoorwegtechniek bij RoyalhaskoningDHV.

In mijn vrije tijd ben ik wielrentrainer waarbij ik mij vooral bezighoud met de jeugd.

Daarnaast rijd ik zelf ook nog menig wedstrijd, zowel op de weg als in het veld.

Het is dan ook vrij logisch dat ik als fietser meega in het Roparun Team Knooppunt Running for Life.

Het wordt mijn eerste keer dat ik meega. Het is een nieuw team vol enthousiaste mensen. Ik ben trots dat ik hier deel van uit mag maken en we gaan ons samen sterk maken voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Ik ben Marjo Heijsters, 52 jaar oud , gehuwd met Gé en trotse moeder van Stan en Merel.

 In het dagelijks leven ben ik fysiotherapeute en heb sinds 2007 een eigen praktijk, FysioForHealth, inpandig bij Basic-Fit in Venlo. Als hobby geef ik daar Indoor-Cycling, X-Core en Pilateslessen.

 In 2017 heb ik voor de eerste keer deelgenomen aan de Roparun. Toen ben ik als fysiotherapeute mee geweest, hand en span diensten verricht op het kamp en vele kilometers gereden. Een super toffe ervaring maar ik wilde ook graag op de weg de Roparun beleven en dat heb ik mogen ervaren in 2018 als fietser. Wat een happening, sportief maar zeker ook emotioneel zowel door vermoeidheid als ook door het moment dat je Rotterdam binnenkomt en weet dat je het met z’n allen geflikt hebt voor dit prachtige doel.

 Dit jaar ga ik weer mee als fietser, met een nieuw team maar wel met een groot aantal oude teamleden. Even getwijfeld want het is toch iedere keer een aanslag op je lijf en gemoed. En dan zegt een teamgenoot: Je weet waar je het voor doet. De mensen waarvoor we het doen hebben geen keuze, die moeten door, niet zoals wij maar 48 uur, maar letterlijk levenslang zolang als dat dan ook duurt.

Met de neus op de feiten gedrukt kun je dan geen nee zeggen, dan ga je natuurlijk weer mee voor dit ene doel: Palliatieve zorg voor mensen met kanker.

 Ik heb er weer onwijs veel zin in met ons super gemotiveerd en sterk team. Ward Stroucken

Bert Visser

Hoi allemaal! Ik ben Ward Stroucken, ben 29 jaar oud en ik woon samen met mijn vriendin (en nu ook teamgenoot) Sianne Bosch in Venlo. Ik ben werkzaam als fysio(manueel)therapeut bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid waar ik met veel plezier werk. In mijn vrije tijd voetbal ik bij FCV-venlo en ik speel een keer in de week een potje tennis. Nadat ik vorig jaar de Roparun op de voet heb gevolgd, ben ik erg enthousiast geworden en ben ik blij en trots dat ik dit avontuur komend jaar als fietser mee mag gaan maken. Hopelijk kan ik samen met ons team zoveel mogelijk mensen enthousiast maken om dit goede doel te steunen! 

Ik ben Bert Visser en ben 51 jaar en doe voor de 4de keer mee met de Roparun. In het dagelijks leven ben ik production engineer bij Inflotek in Belfeld. Ik maak vele kilometers op mijn racefiets en dan is het logisch voor mij dat je met de Roparun als fietser meegaat. Ik ben in 2016 met de Roparun begonnen met team Venlo versus Kanker en heb met hun 3 mooie Roparun jaren meegemaakt.  

Toen bekend werd dat Venlo versus Kanker zou stoppen had ik gelijk zoiets van ja zeg wat is dit dat wil ik helemaal niet, ik wil verder en dus opnieuw meedoen. Gelukkig hadden meer leden van het oude team dit gevoel en zijn we gaan praten om dit Team Knooppunt Running for Life op te gaan richten. Wat mij betreft een hele goede oplossing met mensen die allemaal het zelfde gevoel hebben over de Roparun en vinden dat er veel geld ingezameld moet worden voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.  

Meedoen met de Roparun is echt een geweldige belevenis en wat is nou 48 uur zonder veel slaap als je bedenkt dat mensen met kanker er altijd mee geconfronteerd worden. Ervoor zorgen dat er meer middelen komen om hun ziekte te verlichten en hun een betere tijd te geven dan doe ik dat met heel veel plezier en zonder gezeur. 525 km fietsen is dan echt een eitje als je je kan verplaatsen in diegene die ziek zijn.  

Starten vanuit Parijs is een ware happening, er wordt een klein feestje van gemaakt en dat is echt tof. De route is werkelijk fantastisch, er zit alles in heuvels, vlak en natuurlijk de zonsopkomst en ondergang die je onderweg meemaakt. Super gewoon  en dan heb ik het nog niet over de ontvangst die je krijgt in de dorpen in Frankrijk maar zeker in België en Nederland wat een feest. 

 Ik ga er weer voor in 2019 en hoop het nog lang te doen.