Roparun Team 361 Knooppunt Running for Life
Strijd voor Kwaliteit

 

Chauffeurs/navigatoren

De chauffeurs en navigatoren wisselen elkaar af in functie, zij zorgen ervoor dat de juiste route van Parijs naar Rotterdam afgelegd wordt en onderhouden contact met het basiskamp en de teamcaptain. Zo wordt ook het basiskamp steeds bereikt en blijft het team op schema, een belangrijke en verantwoordelijke ondersteunende taak.

Hier stellen zij zich aan u voor:
Christian Eulenpesch

Pascal Schouten

Ik ben Christian Eulenpesch, 45 jaar en getrouwd met Nicole en vader van 3 fantastische dochters. In het dagelijks leven ben ik Release manager bij Medtronic in Heerlen. Ik doe voor de 3de keer mee met de Roparun, alle keren als chauffeur/navigator. 

Waarom ik mee doe aan de Roparun? Het is een groots evenement 520 KM rennend van Parijs naar Rotterdam, een echt avontuur met een gouden rand. En het is juist die rand wat mij de energie geeft om mee te doen. Mee doen betekent ook geld werven voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. De inspanning die ik die drie dagen ga/moet leveren staat in schril contrast voor de mensen elke dag weer het gevecht van hun leven aangaan.

Mijn hele kleine bijdrage -ook al is het een echt inspannende tocht- doe ik graag voor hen. Natuurlijk, de tocht zelf beloont en laat de schoonheden van de natuur zien, de mooie landschappen, de invallende duisternis en geweldige zonsopgangen. Je komt jezelf tegen en het is ook niet weinig, maar, toch bij de inspanningen van hen is dat wat wij doen niets……. Je wordt heel klein als je dit briefje leest wat je in je handen gedrukt krijgt: Mijn papa heeft een hersentumor. Dankzij jouw inspanningen tijdens de ROPARUN kan hij nog een beetje genieten van het leven. Dankjewel!’- Lot 6 jaar. 

Kortom, Ik doe het graag en als het aan mij ligt nog wel een aantal jaren. En …maar dat hadden enkele van jullie misschien al gemerkt, ik kom ook om een bijdrage van jullie vragen…. 

Ik ben Pascal Schouten 46 jaar en woonachtig in Blerick. Getrouwd met Marjoleine en trotse vader van 3 dochters. Amber ,Elyse  en Yris. 

In mijn vrije tijd fiets ik graag met de mountainbike of racefiets. Verder ben ik nog actief bij de Blerickse Hockeyclub als coach.

In de voorgaande keren ben ik met een team uit het Brabantse mee geweest als Chauffeur / navigator. Een taak die ik bij Team Knooppunt Running for Life weer op me ga nemen.

In mijn dagelijks werk ben ik werkzaam bij MGG Netherlands als magazijnbeheerder in Tegelen.

De Roparun is een uitdaging die elke keer weer een geweldige ervaring is. En voor mij persoonlijk is het doel van de Roparun een van de beste die er is. Het leven van mensen met kanker dragelijker maken.  

Ook de gezamenlijke momenten met het team zijn geweldig. Samen tegen de vermoeidheid vechten en genieten van de speciale momenten onderweg. Doorkomsten waar je het haar van rechtop gaan staan, waar complete dorpen en steden uitlopen om je een hart onder de riem steken.

Het wordt voor mij de 3e Roparun waar ik aan ga deelnemen. En voor de  1e keer met een Venloos team. Helaas de afgelopen 2 jaar niet mee kunnen doen.. Maar het is altijd blijven kriebelen en ik vind het super dat ik deel uit mag maken van dit geweldige team.
John Timmermans

Huub Verheijden

Mijn naam is John Timmermans en ik heb afgelopen jaar, als chauffeur/navigator, voor het eerst deel uitgemaakt van het Roparunteam. Ik heb altijd gewerkt als docent Lichamelijke Opvoeding aan een school voor VMBO in Roermond. In 2017 kon ik met een regeling vervroegd met pensioen. Dat gaf veel rust en ruimte, ruimte voor zaken waar je normaal niet aan toe komt of waarvoor je geen tijd vrij maakt. Zo kwam de vraag om mee te doen in het Roparunteam op het juiste moment. Mijn hele leven heb ik gewerkt in de sport, als docent op school, als voetbaltrainer bij diverse clubs en als docent trainersopleidingen bij de KNVB. De Roparun is ook een sportief evenement, maar met een totaal ander doel dan normaal in de sport gebruikelijk is. Het goede doel! En dat merk je aan alles, mensen zijn gedreven om in actie te komen voor dit doel, de teams die je ontmoet tijdens het evenement hebben allemaal dezelfde positieve instelling, iedereen levert een inspanning met het doel het voor mensen met kanker wat aangenamer te maken.

En een inspanning is het voor iedereen, welke taak je ook binnen het team vervult. 48 Uur met zijn allen onafgebroken in de weer om de finish in Rotterdam te bereiken. Een mooie uitdaging en een nog veel mooiere ervaring die ik niet had willen missen. Op naar de volgende ervaring.

Mijn naam is Huub Verheijden. Gehuwd, twee kinderen waarvan de oudste (Bart) ook deel uitmaakt van ons team als loper. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de Gemeente Venlo. Voor twee jaar terug werd ik gegrepen door de Roparun. In Rotterdam heb ik de intocht meegemaakt van Bart die dat jaar voor een ander team uitkwam. Die intocht heb ik als zeer mooi maar zeker ook als heel emotioneel ervaren. De diverse sterfgevallen de laatste 20 jaar in mijn directe familie zijn mij niet in de koude kleren gaan zitten. Toen later in het jaar bleek dat Bart deel ging uitmaken van een Venloos team heb ik direct mijn interesse kenbaar gemaakt. Samen met mijn vriend John Timmermans heb ik vorig jaar gefungeerd als chauffeur en navigator. Het waren twee onvergetelijke dagen. Wel zwaar maar dat afgezet tegen de mensen die te kampen hebben (gehad) met die vreselijke ziekte is het een makkie. Samenhorigheid, plezier en emotie zijn zo maar een greep uit de ervaren belevingen. Helaas dreigde het een eenmalige gebeurtenis te zijn geweest nadat het team van 2018 was opgeheven. Ik was dan ook heel blij dat de overgebleven deelnemers een nieuw team hebben weten te formeren. Mijn dank aan de mensen die hier hun schouders hebben ondergezet. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Het enthousiasme, betrokkenheid en plezier straalt er vanaf. Ik verheug me weer op twee mooie dagen met Pinksteren.