Roparun Team 361 Knooppunt Running for Life
Strijd voor Kwaliteit

Catering

Een sportief evenement waarbij je continu onderweg bent en er slechts een deel van het team op het basiskamp verblijft, dat vergt een goede planning en organisatie van de eet- en drinkmomenten. Hiervoor hebben wij ons team catering. Zij zorgen dat de lopers, fietsers en chauffeurs die op pad gaan voorzien worden van voldoende eten en drank om de etappe goed te kunnen afleggen en stemmen na terugkomst met hen af wat er nodig is voor de volgende etappe. Bij terugkomst op het basiskamp wordt ter plekke gegeten en gerust. Dit gaat 48 uur door. Midden in de nacht een omelet bakken, soep serveren en broodjes smeren? Geen probleem voor deze dames:Sonja Backus

Julie Fleuren

De Roparun volg ik sinds een aantal jaren door vrienden die meedoen in verschillende teams. Mede daardoor is de Roparun bij mij 'gaan kriebelen'. Als ik dan hoor dat er een nieuw team opstart in Venlo en dat ze nog mensen nodig hebben, ga ik kijken of ik mee kan doen.
Ik ben Sonja Backus, 42 jaar en ik woon samen met mijn twee kids, Yara en Senna in Venlo.
In het dagelijkse leven ben ik zelfstandig ondernemer en werk ik in mijn eigen Praktijk Aquila in Venlo.
Het is een mooie combinatie om met de buitenkant van iemand bezig te zijn door middel van pedicure en massages én om met de binnenkant bezig te zijn, door mensen inzichten te kunnen geven door middel van de tarot. 

De Roparun is een doel om mensen met kanker te kunnen ondersteunen.
De kans is tegenwoordig helaas groot dat jij of een van je naasten hiermee te maken krijgt.
Verschillende familieleden van mij zijn overleden aan kanker en in mijn eigen salon komen regelmatig mensen die hiermee te ‘dealen’ hebben of (gelukkig) ervan genezen zijn.
Het geld van de Roparun gaat naar de palliatieve zorg én op die plek komt het ook daadwerkelijk ! 
Dat laten de vele berichten zien en dat is fijn om te weten. Wat is mooier om daar een steentje aan bij te mogen dragen, dat jij een stukje verlichting kunt geven in die zware tijd.

Ben jij ondernemer, en ik weet zelf als ondernemer dat je gewoonweg niet álle goede doelen die op je weg komen kunt ondersteunen, 
maar stél dat je toch nog wat kan verdelen...dan zou ik (en met mij het hele team) het fantastisch vinden als jij ons wilt sponsoren om zoveel mogelijk geld in te zamelen met ons team Knooppunt Running for Life.
Wij gaan die 48 uur wel aan om van Parijs naar Rotterdam te komen 
En natuurlijk, als particulier kun je ons ook steunen met een donatie of door een Roparun lot te kopen. (€2,50 ps)
Ik heb heel veel zin om dit avontuur voor de eerste keer mee te gaan beleven. In het kamp ga ik samen met de andere dames van de catering ervoor zorgen dat niemand wat te kort komt.
Samen zorgen we ervoor zodat vooral de renners en fietsers er steeds weer tegenaan kunnen.
Voor het echter zover is zullen we ons laten zien bij diverse activiteiten om geld in te zamelen, samen als één team.                                             
Team Knooppunt Running for life, Venlo.

Vol verwondering sta ik te kijken op de Coolsingel in Rotterdam als ik alle vrijwilligers van de Roparun binnen zie komen en juichend mijn tante Marjo met haar team binnenhaal. Ook het jaar erna sta ik weer aan de kant en dan weet ik het zeker, ik wil ook meedoen! 

Zelf heb ik de strijd tegen kanker van dichtbij mee gemaakt en gewonnen. Nu ga ik me inzetten voor alle anderen die met deze ziekte te maken hebben. 

Mijn enthousiasme was ook bij mijn tante beland en al snel gaf ze aan dat ze nog iemand zochten in hun team voor de catering. Enige puntje is dat ik in Rotterdam woon en alle voorbereiding in omgeving Venlo plaatsvinden. Maar waar een wil is, is een weg! En wat is er mooier om als geboren en getogen Limburgse mee te doen met een Venlo’s team en in mijn eigen stad te finishen. 

Ik ben Julie, 35 jaar, opgegroeid in Baarlo en woon al sinds mijn studententijd in Rotterdam. Na mijn studie criminologie en strafrecht ben ik gaan werken in de randstad en eigenlijk nooit meer weggegaan. Op dit moment werk ik in Delft en houd ik me bezig met de aanpak van problematische jeugdgroepen. Om lekker stoom af te blazen sport ik graag. Volleybal is een grote hobby van me. Ook ga ik wel eens hardlopen, maar verder dan 5 km kom ik niet. Daarom laat ik het hardlopen graag aan de professionals in ons team over.  

Vol overgave ga ik me inzetten in het kamp om onze sporters te verzorgen en te voorzien van eten, zodat ze daarna weer aan de bak kunnen. 

En wat is er nu mooier om me samen met een enthousiast en sportief team in te zetten en geld op te halen voor de mensen met kanker.Jeanne Schouren


4 Jaar geleden mijn 1e Roparun.

Ik werd gevraagd om mee te gaan om de catering binnen het team te verzorgen. Ik wist niet wat mij te wachten stond. En een enorme uitdaging, werd een geweldige ervaring. 

Een weekend op pad met een diverse groep mensen, maar allemaal met hetzelfde doel. 

Dit jaar starten we met een nieuw team met bekende en nieuwe gezichten. Maar ook nu weer allemaal met hetzelfde doel. Zoveel mogelijk geld ophalen voor de palliatieve zorg van kankerpatiënten. 

Groetjes, Jeanne Schouren