Roparun Team 361 Knooppunt Running for Life
Strijd voor Kwaliteit

Nieuws

 

LEVIT CONSULT door SONJA BACKUS  29 MAART 2019

Het eerste kwartaal van het jaar zit er al weer bijna op en in de verte is de zomer in zicht...

Na een operatie eind 2018 waarin ik 6 weken weinig tot niets mocht doen is mijn conditie dramatisch verslechterd, tel daarbij de feestdagen bij op dan weet je dat het plaatje compleet is!

Omdat Knooppunt de hoofdsponsor is van ons Roparun team, team Knooppunt Running for Life ben ik uiteraard gaan kijken wie of wat is Knooppunt en wat doen ze precies. Acute lichamelijke klachten, sportblessures, chronische pijnen, klachten bij zwangerschap, ouderdomsklachten, pijn bij ziekte, psychisch in de knoop zitten, of overgewicht. Met al deze klachten kun je terecht bij Knooppunt. Daarnaast richt Knooppunt zich ook op duurzaam herstel en zetten zij zich in voor het bevorderen van een gezonde leefstijlDat ze ook in Venlo en Venray werkzaam zijn wist ik niet eens. 

Mijn oog viel op het LEVIT Consult van Knooppunt. LEVIT is een aanpak op het gebied van vitaliteit en een gezonde leefstijl. LEVIT is een gefaseerde aanpak, gericht op een duurzame gedragsverandering op het gebied van leefstijl een heeft 3 pijlers; bewegen, eten en rust. Fysieke, sociale en mentale activiteiten vormen het uitgangspunt van deze nieuwe benadering. Een benadering die naar alles kijkt, conditie, slaap, mind, levensstijl, gezondheidsmetingen en lenigheid, mij spreekt dit aan. Een totaal pakket. 


Uiteraard ben ik, als 40+ vrouw met een bourgondische levensstijl, op de hoogte van vele afvalmogelijkheden en ik weet mijn valkuilen. Toch lukt het me niet genoeg om in de afgelopen tijd mijn conditie omhoog te krijgen en de cijfers op de weegschaal omlaag. Terwijl ik nu écht wil dat er wat verandert, in de eerste plaats voor mezelf, in de tweede plaats om mijn kinderen (pubers, die ook gefocust zijn op uiterlijk) het goede voorbeeld te geven. 

Met Knooppunt een afspraak gemaakt voor het LEVIT Consult, de conditietest, lenigheid en metingen, zoals bloedsuikerwaarde en cholesterol. Het geeft mij een compleet beeld.  Vooraf ontvang ik van Ramon een tweetal vragen lijsten die ik invul zodat hij al een stukje voorbereiding heeft. De lijsten zelf laten mij al een stukje bewuster nadenken over waar ik nu eigenlijk mee bezig ben. Ik kan een persoonlijke App downloaden waarin mijn gegevens komen te staan. Deze kan ik iedere dag bijhouden door middel van bepaalde vragen, zo blijf ik bewust, handig voor mij en ik zie meteen de uitslag. Dit voor mijn eetgedrag, en mijn mind en mijn beweging van die dag. 

Op naar de daadwerkelijke test. Beetje spannend, want ik weet dat de uitslag niet heel positief zal zijn :-\ maar Ramon legt alles rustig uit en stelt me goed op mij gemak. Na alle testen, waarbij ik weer voel wat heel wat beter kan, legt Ramon me de uitslag uit. Per mail wordt alles nog toegezonden dus ook thuis kan ik alles nog een rustig nalezen. Het geeft mij een goed beeld waaraan ik moet gaan werken en gelukkig zijn er ook nog dingen die dan wel positief zijn.;-)Maar goed, ik moet aan de slag! Mijn conditie wil ik bij de volgende meting toch echt een stuk hoger hebben en die weegschaal heel graag met cijfers omlaag. 

Ik weet wat me te doen staat. Mijn beeld is nu compleet, we hebben het doel bepaald en ik ga ervoor! Over 12 weken heb ik opnieuw een consult van Ramon. We kijken dan of ik op koers lig om mijn doel te behalen. Mocht dit niet zo zijn dan geeft Ramon advies om bij te sturen. 

Wilt u ook weten wat LEVIT inhoudt en voor u kan betekenen? Klik dan hier voor de folder van Knooppunt Centrum voor Gezondheid

 Hartelijke groet, Sonja Backus